Упис првака

Упис првака 2024/2025.

Инстаграм

                                                                 

Пројекат



ЛЕТОПИС 2022/2023.


Моја школа


ПРОМОТИВНИ ВИДЕО


Датум и време

Powered by DaysPedia.com
Current Time in Belgrade
182320
Tue, November 7
06:23am 09:56 16:19pm

Временска прогноза


Мени

Администрација






Сат за нашу планету

Датум: 10. Mart 2016 06:13 Категорија: Обавештења

             WWF - Светски фонд за природу, је организовао акцију "Сат за нашу планету" која се одржла десети пут у свету, а осми пут у Србији. Наша школа се и ове године прикључила тој акцији.
              Презентације, предавања, изложбе, квизови, "човече не љути се"- екопаметница, .... су били саставни део наше едукације, буђења свести ученика и одраслих и мотивација људи око нас зарад добробити наше планете.Циљ кампање јесте снажна порука да ипак можемо нешто предузети како бисмо ублажили последице  климатских промена, али и како бисмо скренули пажњу на последице прекомерне потрошње ограничених природниих ресурса. У кампањи су учествовали ученици шестих, седмих и осмих разреда, а нашим активностима се придружила  и колегиница Славица Раденковић са својим ученицима ( II/1). Наставници: биологије Биљана Лисковић, наставница ликовне културе Љепа Кнежевић, наставнице техничког и информатичког образовања Оливера Матић и Јелена Арсеновић са својим одељењем VII3 и Виолета Апостоловски Дупор.

 

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

WWF - Светски фонд за природу, организује акцију Сат за нашу планету која ће се одржати десети пут у свету, а осми пут у Србији.

У суботу 19. марта 2016. године у 20.30 часова у домовима, школама и пословним зградама, на знаменитим грађевинама и споменицима широм планете, биће искључена светла на један сат – „Сат за нашу планету”. Наша школа се прикључила овој акцији, и позивамо и вас да: ИСКЉУЧИТЕ, РЕЦИКЛИРАТЕ, ШЕТАТЕ, МЕЊАТЕ!

Од настанка 2007. године у Сиднеју, ова иницијатива је постала глобални покрет у који се прошле године укључило преко 2 милијарде људи из преко 7000 градова из 172 земље света. 

У Србији се 2015. године овој светској акцији придружио 91 град и општина, 172 школе и 110 организација цивилног друштва.

Сат за нашу планету је глобална кампања у коју се укључују појединци, организације, институције и компаније са циљем да пошаљу снажну поруку да је могуће нешто предузети по питању ублажавања последица климатских промена и да је могуће променити своје свакодневне навике за добробит планете и свих нас који на њој живимо.

Акцију ове године подржава Министарство пољопривреде и заштите животне средине, Покрајински секретаријат за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине, Градска управа Града Београда, Градска управа Града Новог Сада као и бројне организације, компаније и појединци.
Наша школа се прикључила овој акцији, и позивамо и вас да: ИСКЉУЧИТЕ, РЕЦИКЛИРАТЕ, ШЕТАТЕ, МЕЊАТЕ! 19. МАРТА 2016. У 20:30 И УВЕК КАДА ЈЕ МОГУЋЕ.

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

ЈЕДНА ОД АКТИВНОСТИ - VII3