Упис првака

Упис првака 2024/2025.

Инстаграм

                                                                 

ЛЕТОПИС 2022/2023.


Моја школа


ПРОМОТИВНИ ВИДЕО


Датум и време

Powered by DaysPedia.com
Current Time in Belgrade
182320
Tue, November 7
06:23am 09:56 16:19pm

Временска прогноза


Мени

Администрација






Подршка програмима образовања о заштити природе у основним школама

Датум: 12. Januar 2016 08:54 Категорија: Новости

        У циљу подршке организацији трећег Сајма науке у вождовачкој ОШ „Војвода Степа“ у Београду, Завод за заштиту природе Србије је учествовао у реализацији програмске целине за област екологија. Овом приликом, ученици су представили своје тематске постер презентације, идејне пројекте и моделе везане за еколошке појаве гостима из стручних институција и организација и родитељима који су у великом броју дошли да подрже пројекте своје деце. Са ученицима на тему заштите природе и врста, разговарао je мр Растко Ајтић, стручни сарадник Завода.
     Из Завода су нам стигле похвале :"Колега Растко Ајтић нам је пренео утиске са Сајма науке одрћаном у вашој школи и имао је само речи похвале о вашим активностима. Надамо се да ћемо и убудуће моћи да дамо и конкретнију подршку вашим активностима. Волели би да вест о организацији Сајма поставимо и на наш сајт"."
 

   У циљу подршке основним школама у реализацији програма о и за заштиту природе, стручњаци Завода за заштиту природе Србије одазвали су се позивима основних школа да одрже тематске презентације, радионице и истраживачке акције.

   Поводом упознавања ученика виших разреда основних школа са природним вредностима у њиховом окружењу, стручни сарадници Завода Милош Вукелић и Дејана Лукић посетили су земунске школе „Петар Кочић“, „Гаврило Принцип“, „Горња Варош“ и „Раде Кончар“. Овом приликом, ђацима су представљена природна добра на територији општине: Предео изузетних одлика „Велико ратно острво“, Споменик природе „Винова лоза у Земуну“ и Споменик природе „Земунски лесни профили“.

 
     У циљу подршке организацији трећег Сајма науке у вождовачкој ОШ „Војвода Степа“ у Београду, Завод је учествовао у реализацији програмске целине за област екологија. Овом приликом, ученици су представили своје тематске постер презентације, идејне пројекте и моделе везане за еколошке појаве гостима из стручних институција и организација и родитељима који су у великом броју дошли да подрже пројекте своје деце. Са ученицима на тему заштите природе и врста, разговарао je мр Растко Ајтић, стручни сарадник Завода.

На слици: Растко Ајтић са супругом и наставницом Аном која је бринула о драгим гостима