Упис првака

Упис првака 2024/2025.

Инстаграм

                                                                 

ЛЕТОПИС 2022/2023.


Моја школа


ПРОМОТИВНИ ВИДЕО


Датум и време

Powered by DaysPedia.com
Current Time in Belgrade
182320
Tue, November 7
06:23am 09:56 16:19pm

Временска прогноза


Мени

Администрација






Нове учионице и фискултурна сала за нашу школу

Датум: 25. April 2014 10:33 Категорија: Новости

Вести :: Београд

Нове учионице и фискултурна сала за школу у Кумодражу »

16. Април. 2014 | (17:28 -> 18:51), Извор : Студио Б, Коментари: 0 коментари

После прибављања неопходних дозвола и техничке документације, у року од 400 дана биће изграђено ново крило и фискултурна сала Основне школе" Војвода Степа" у Кумодражу. Извор...

Вести :: Београд

Нове учионице и фискултурна сала за школу у Кумодражу »

16. Април. 2014 | (17:28 -> 18:51), Извор : Студио Б, Коментари: 0 коментари

После прибављања неопходних дозвола и техничке документације, у року од 400 дана биће изграђено ново крило и фискултурна сала Основне школе" Војвода Степа" у Кумодражу. 


Један тео постојећег објекта, који је изграђен од азбестних плоча биће срушен и на тај начин биће решен деценијски проблем ученика и запослених у тој школи.
Основна школа „Војвода Степа" у Кумодражу добиће ново крило са тринаест учионица, као и фискултурну салу, чиме ће бити реализован пројекат на који се чекало од 2009. године. Реализација је прецизирана Протоколом о сарадњи, који су у Старом двору потписали председник Привременог органа града Београда Синиша Мали, помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја Љубиша Антонијевић и директор „ЈУП Истраживање и развој" Александар Симоновић. 

- Школа тренутно има седамнаест учионица и нема фискултурну салу. Након доградње она ће изгледати потпуно другачије и 860 ђака који је тренутно похађају имаће много боље услове за наставу и спортске активности. Ово је још један пример добре сарадње између града и републике. Град ће обезбедити све потребне дозволе и документацију, а финансирање радова обезбедила је република -рекао је Синиша Мали и подсетио да град финансира изградњу вртића и основне школе у насељу Степа Степановић и да радови теку по плану, те да се завршетак оба објекта очекује до августа ове године. 

Љубиша Антонијевић истакао је да се на потписивање овог важног протокола чекало дуго.

- Не само бирократија већ и немоћ и неспособност оних који су раније одлучивали довели су нас у ситуацију да је угрожена безбедност ученика и запослених у овој школи. Иако су средства обезбеђена од Европске инвестиционе банке, пројекат дуго времена није могао да се реализује све док се претходна Скупштина града није распустила и док није именован Привремени орган. Показало се да је било потребно напуна четири месеца да се овај проблем реши у интересу грађана Кумодража, а нарочито ученика и запослених. За нас је ово још један подстрек и пример како је сарадња града и републике могућа - нагласио је Антонијевић.

Александар Симоновић је прецизирао да је објекат од 2.800 квадрата веома важан за град Београд и општину Вождовац и да ће комплетна процедура, укључујући и саму доградњу, бити завршена за четиристо дана. Догађају је присуствовала и секретарка за образовање и дечју заштиту Снежана Ђурић.