НАСТАВА НА ДАЉИНУ: ОСМИ РАЗРЕД

ПРОМОТИВНИ ВИДЕО


СЕДМИ РАЗРЕД

ШЕСТИ РАЗРЕД

ПЕТИ РАЗРЕД

Мени

Ваннаставне активности

Аваломагија


Администрација


“Моза(и)к у нашим главама”

Датум: 26. Mart 2015 11:36 Категорија: Обавештења

Глобална радионица поводом
Недеље свести о мозгу
“Моза(и)к у нашим главама”

 

       Ђаци 7. разреда ОШ “Војвода Степа” су имали прилику да се увере у електричну природу преноса информација између основних “радилица” мозга – нервних ћелија. 

        У среду, 18. марта 2015. године, у просторијама ДКЦ "Мајдан" одржале су се радионице за децу у оквиру научно-популаришуће манифестације Недеља свести о мозгу 2015, под слоганом “Моза(и)к у нашим главама”. 
        Да ли сте знали да Ваш мозак ради “на струју”?
     Ђаци 7. разреда ОШ “Војвода Степа” су имали прилику да се увере у електричну природу преноса информација између основних “радилица” мозга – нервних ћелија. Радионицу су водили студенти биологије, медицине и педагогије.
     Недеља свести о мозгу је глобална манифестација, која се сваке године средином марта месеца одржава у преко 50 земаља света. Циљ манифестације је популаризација и промоција наука о мозгу, као и едукација јавности, без обзира на старосну доб или образовање.
      У организацији Студентске секције Друштва за неуронаке Србије, ове године Недеља свести о мозгу је одржана под слоганом “Моза(и)к у нашим главама”, у периоду од 16. до 22. марта, у Београду. Програм саме манифестације је обухватао научно-уметничке поставке, предавања, трибине, посете лабораторијама, демонстрације, радионице. Улаз на све програме манифестације је био бесплатан.
   Више информација о целокупном програму манифестације и локацијама на којима је одржана можете сазнати на  neuronauke.com.

ФОТОГРАФИЈЕ МОЖЕТЕ ПРОНАЋИ У ГАЛЕРИЈИ