Упис првака

Упис првака 2024/2025.

Инстаграм

                                                                 

ЛЕТОПИС 2022/2023.


Моја школа


ПРОМОТИВНИ ВИДЕО


Датум и време

Powered by DaysPedia.com
Current Time in Belgrade
182320
Tue, November 7
06:23am 09:56 16:19pm

Временска прогноза


Мени

Администрација






Физи Бизи Фест (ФБФ 11)

Датум: 03. Decembar 2021 14:57 Категорија: Новости

Физи Бизи Фест (ФБФ 11) је међународни научно-популарни догађај који већ десет година уназад промовише науку међу децом и младима. ФБФ 11 је један од најважнијих образовних догађаја који промовише бављење науком, он је место окупљања талентоване деце и младих, као и стручњака који се активно баве науком. Програм ФБФ 11 има за циљ развијање интересовања и љубави према науци, подизање нивоа научне писмености и свести о значају науке у савременом друштву. Јубиларни ФБФ 11 обухвата три целине: научно-експерименталне поставке (где деца и млади презентују науку својим вршњацима и код њих развијају интересовање и љубав према науци), научно-популарна предавања намењена различитим узрастима и такмичење ученичких истраживачких радова у виду постер презентација.

Backhand Index Pointing Down Emoji (U+1F447)ПРОЧИТАЈ

Шта наука каже?

Споља, процес зрења воћа се огледа у промени боје, мириса и тврдоће. Са унутрашње стране долази до промене састава јер се скроб који чини воће претвара у шећер.

Понекад се воће у продавници, посебно крушке,банане... продаје незрело.

Чули сте да „једна лоша јабука поквари цео грм“. Истина је. 

Елена Животић и Дуња Милосављевић, ученице шестог разреда, информисаће вас више о зрењу воћа и да ли можете да убрзате тај процес.