НАСТАВА НА ДАЉИНУ: ОСМИ РАЗРЕД

ПРОМОТИВНИ ВИДЕО


СЕДМИ РАЗРЕД

ШЕСТИ РАЗРЕД

ПЕТИ РАЗРЕД

Мени

Ваннаставне активности

Аваломагија


Администрација


ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ

Датум: 10. April 2020 14:58 Категорија: ученици

ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ
 
УПУСТВО ЗА УЧЕНИКЕ Word

 
УПУСТВО ЗА УЧЕНИКЕ .pdf

 


ОНЛАЈН ПРОБНО ТЕСТИРАЊЕ
 
УПУСТВО ЗА УЧЕНИКЕ
 
 
Oнлајн пробно тестирање ће бити спроведено по следећој динамици:
 
22. априла 2020. – тест из српског/матерњег језика
23. априла 2020. – тест из математике
24. априла 2020. – комбиновани тест
 
Ученицима ће сваки тест  бити доступан 12 сати (од 8.00 до 20.00) , како би могли да му приступе у време кад технички или други организациони или породични услови дозвољавају.
 
Преко платформе mojaucionica.gov.rs и налога који им је проследио одељењски старешина, ученик приступа решавању тестова.
 
Ученик ће на почетку сваког теста бирати језик на којем ради тест.
Сваки ученик ће моћи само једном да приступи решавању теста, које ће бити временски ограничено! То значи да када ученик приступи тесту, мора и да га заврши у року предвиђеном за рад. На почетку теста, ученици ће добити обавештење о дужини трајања тестирања.
 
Повратну информацију о резултатима теста ученик ће моћи да види након дванаесточасовног истека времена за решавање теста, када ће решења бити доступна, а ученик ће моћи да им приступи и анализира их. Наведено ће бити могуће логовањем на платформу са истим приступним налогом као и за решавање тестова.
Анализе задатака сва три теста ће бити емитоване и на каналу РТС 3, у терминима који ће накнадно бити утврђени.
 
За ученике који немају техничке могућности да раде онлајн тест (они који не прате наставу онлајн), школама ће бити на располагању сва три теста у ПДФ формату, на дан комбинованог теста, тј. 24. априла, како би их одштампале и проследиле родитељима. Уколико су у могућности, родитељи могу да дођу до школе и преузму тестове у складу са мерама безбедности и под условом да не буду уведене ригорозније мере забране кретања. Ради ефикасности и што већег обухвата ученика тестирањем, препорука је да школе на време обавесте родитеље и прикупе информације о потребама за штампаним тестовима. Ове тестове родитељи неће враћати школи, већ ће наставници кроз редовну комуникацију са овим ученицима добити информације о њиховом постигнућу и на основу тога дати упутства и материјале за учење – припрему за завршни испит.
Уколико не буду постојали услови за преузимање штампаних тестова, ученици ће преко РТС-а моћи да виде задатке и њихова решења.

 
ТЕХНИЧКО УПУСТВО ЗА ПРИСТУП
Ученици приступају онлајн платформи МОЈА УЧИОНИЦА ТЕСЛА.ЕДУ
на следећој адреси:
mojaucionica.gov.rs 
https://www.mojaucionica.gov.rs/ПРИЈАВА (катанац у горњем десном углу екрана)

 

Корисничко име и лозинку ћете добити од одељењског старешине.
 
 Када приступите (улогујете се) учионици по претходном упуству, на почетној страни ћете наћи и упуство за ученике о коришћењу учионице.
  Требало би да га прочитате.
 

Овде ћете пронаћи и упуство за преузимање мобилне апликације уколико радите преко телефона. Преузимање није обавезно, можете приступити и преко претраживача (Google, FireFox, Opera,....