НАСТАВА НА ДАЉИНУ: ОСМИ РАЗРЕД

ПРОМОТИВНИ ВИДЕО


СЕДМИ РАЗРЕД

ШЕСТИ РАЗРЕД

ПЕТИ РАЗРЕД

Мени

Ваннаставне активности

Аваломагија


Администрација


ВЕРСКА НАСТАВА 8.

                                                                                    Поздрав осмаци,
 
Што се тиче вашег задатка везаног за Верску наставу за ову недељу он је следећи:
Замолила бих вас да радите на себи, и умножавате своја добра дела, мисли, осећања,ако сте у прилици да неком помогнете урадите то,У току је Васкршњи пост,па хајде да се потрудимо да испунимо духовну страну поста тј.да се уздржавамо од лоших мисли, дела, и осећања а да умножавамо добра дела, мисли и наше врлине.
Поздрав!

27.03.2020. Царство Божије - циљ стварања
30.03.2020. Живот будућег века-Ево једног обавештења у вези Верске наставе.Од данас 30.03.на Тв.Храм се емитују часови Верске наставе -учење на даљину.Први час за седме и осме разреде ће бити емитован у четвртак 02.04.у 18h.Ја бих вас замолила ако можете да га погледате,па се чујемо после тога у вези даљих информација.Репризу можете погледати у петак у 10h.
06.04.2020.Драги осмаци,настављамо са нашим часовима и пратимо телевизију Храм.Ове недеље час за вас је у четвртак 09.04.у 18h.Чујемо се после тога за задатак.
16.04.2020 Драги осмаци,приближава нам се највећи хришћански празник Васкрс-Васкрсење Христово.Ми смо на часовима Веронауке причали о Васкрсу као и о значају Великог Четвртка и Великог Петка.Верујем да сте пратили час на Тв.Храм.Желим вам да у здрављу и радости дочекате празник над празницима Васкрсење Христово.Поздрав.
27.04.2020.Драги осмаци овонедељна наставна јединица нам  говори о Знацима присуства Царства Божијег у овом свету - односно о моштима Светитеља и чудима Божијим.
Ми смо често на часовима причали о животима неких Светитеља и томе како су постали свеци,говорили смо већ о томе шта су мошти Светитеља.Често смо спомињали манастир Острог и мошти Светог Василија Острошког-многи од вас су и били тамо и лично се поклонили Светитељивим моштима.Причали смо о многобројним чудима која су се десила и која се и дан данас дешавају у манастиру Острог и многим другим манастирима и пред моштима Светитеља.Ја бих вас замолила да погледате час у четвртак на Тв.Храм у 18h.,или путем сајта www.veroucitelj.rs.Толико за сада.Поздрав! два часа
11.05.2020.Икона-прозор у вечност .Поред тога што су иконе прозор у Царство Божије,многе иконе су и чудотворне.То значи да нам се Бог преко иконе јавља тј.помаже нам и испуњава наше искрене молбе.Најчешћа чуда која Бог чини људима , а да би нас утврдио у вери,управо се дешавају преко икона.Није битно да ли је од дрвета,папира,мала или велика свака икона може бити чудотворна само ако се искрено молимо и ако верујемо да се чудо може догодити тј,да је Богу као свемогућем све могуће..Икона нам помаже да доживимо и осетимо оно што је за наша чула несхватљиво.Најбоље средство да у нама пробуди осећај припадности Богу.два часа.
Драги осмаци,завршавамо са наставним планом и програмом за ову школску годину.Што се тиче наставних јединица ако сте нешто пропустили, увек можете погледати на добро вам познатом сајту www.veroucitelj.rs.Желим вам сву срећу  у даљем школовању и животу.Велики поздрав!